logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Risk factors for listeriosis in Denmark, 1989-1990.

    Article - En anglais

    Dietary risk factors for listeriosis were examined, and the risk levels of listeriosis according to specific underlying diseases were evaluated, in order to study the basis for prevention.

    Questionnaires from 50 listeriosis patients and 40 matching control persons were analysed.

    Unpasteurized mill$ was a risk food for sporadic listeriosis, and an outbreak of a European epidemic strain of Listeria monocytogenes was obviously linked to a blue-mould cheese or a hard cheese.

    Leukaemia, AIDS and renal transplantation were found to be associated with>1000-fold risk of acquiring listeriosis, compared with healthy persons.

    As a part of prevention, persons running a high risk of contracting listeriosis should be individually informed about food hygiene and risk foods.

    Mots-clés Pascal : Listériose, Bactériose, Infection, Epidémiologie, Alimentation, Hygiène, Homme, Facteur risque, Danemark, Europe

    Mots-clés Pascal anglais : Listeriosis, Bacteriosis, Infection, Epidemiology, Feeding, Hygiene, Human, Risk factor, Denmark, Europe

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 94-0470372

    Code Inist : 002B05B02P. Création : 199501.