APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY, vol. 60, n° 3, 1994, pages 1038-1040, 14 réf., ISSN 0099-2240, USA
SAMADPOUR (M.), ONGERTH (J.E.), LISTON (J.), NHIEM TRAN, DONG NGUYEN, WHITTAM (T.S.), WILSON (R.A.), TARR (P.I.)
Univ Washington. Dep environmental health. Seattle WA. USA
Fresh meat, poultry, and seafood purchased from Seattle area grocery stores were investigated for the presence of Shiga-like toxin-producing Escherichia coli by using DNA probes for Shiga-like toxin (SLT) genes I and II.
Or the 294 food samples tested, 17% had colonies with sequence homologg to SLT I and/or SLT II genes.
Mots-clés BDSP : Bactérie, Etats Unis, Amérique, Agent pathogène
Mots-clés Pascal : Toxine, Détection, Sonde moléculaire, Hybridation moléculaire, Produit alimentaire, Escherichia coli, Washington, Gène SLT, Enterobacteriaceae, Bactérie, Etats Unis, Amérique du Nord, Amérique, Pathogène
Mots-clés Pascal anglais : Toxin, Detection, Molecular probe, Molecular hybridization, Foodstuff, Escherichia coli, Washington, Enterobacteriaceae, Bacteria, United States, North America, America, Pathogenic
Notice produite par :
Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique
Cote : 94-0341515
Code Inist : 002A05B10. Création : 199406.