logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Fulltext. Nutrition knowledge and practices of physicians in a family-practice residency program : the effect of an education program provided by a physician nutrition specialist.

    Article - En anglais

    Fulltext.

    The purpose of this study was to determine the effects of a nutrition-education program provided by a physician nutrition specialist in a family-practice residency program on residents'and faculty members' nutrition knowledge and nutrition-related patient care, their patients' perceptions of the importance of nutrition, and the physicians' dietary patterns.

    The nutrition specialist provided recommendations for nutrition patient-care practices to the physicians for 6 mo.

    Pre- and post-intervention assessments included 1) nutrition exams for physicians and patients, 2) patient questionnaires concerning attitudes towards nutrition, 3) chart reviews, and 4) diet recordsfor physicians.

    Mots-clés Pascal : Enseignement, Formation professionnelle, Nutrition, Alimentation, Programme enseignement, Efficacité, Pratique professionnelle, Médecin généraliste, Recommandation alimentaire, Connaissance

    Mots-clés Pascal anglais : Teaching, Occupational training, Nutrition, Feeding, Educational program, Efficiency, Professional practice, General practitioner, Dietary allowance, Knowledge

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 94-0222202

    Code Inist : 002B30A05. Création : 199406.