logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Relationship of mothers' food choice criteria to food intake of preschool children: identification of family subgroups.

    Article - En anglais

    This study investigated the relationship between potential criteria mothers use to select foods for their children, their food knowledge, and food consumption of their children.

    Participants were 218 predominantly Latino mothers and their 4 to 5-year-old children.

    Mothers rated 17 foods in terms of 10 food attributes (how tasty specific foods were to their child, whether they were convenient to prepare, etc.). Within-person correlation coefficients were then calculated between these ratings and reported frequency of consumption of these same 17 foods.

    These correlations were then used in a k-means cluster analysis to identify six distinct subgroups of families, who had different orientations ranging from « high health » to « high taste ».

    Mots-clés Pascal : Consommation alimentaire, Critère, Mère, Etats Unis, Amérique du Nord, Amérique, Comportement alimentaire, Enfant, Homme, Choix, Connaissance, Age préscolaire, Epidémiologie, Latinoaméricain, Analyse amas, Milieu familial

    Mots-clés Pascal anglais : Food intake, Criterion, Mother, United States, North America, America, Feeding behavior, Child, Human, Choice, Knowledge, Preschool age, Epidemiology, Latinamerican, Cluster analysis, Family environment

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 93-0419250

    Code Inist : 002B29B. Création : 199406.