logo BDSP

Base documentaire


  1. Untersuchungen zum Vorkommen von Listerien im Käse.

    Article - En allemand

    Traduction en anglais : Studies on the occurrence of Listeria in cheese.

    Various outbreaks of Listeria registered in the USA and Europe after eating cheese were the motive to investigate different cheese sorts of the GDR-production on the occurrence of Listeria species.

    Out of 100 samples of different cheese brands 11 curdled milk cheeses (11%) showed Listeria innocua, an nonpathologic Listeria species.

    Mots-clés Pascal : Bactérie, Allemagne, Europe, Fromage, Contrôle microbiologique, Contrôle qualité, Méthode analytique, Exploration bactériologique, Listeria, Hygiène, Allemagne(république démocratique)

    Mots-clés Pascal anglais : Bacteria, Germany, Europe, Cheese, Microbiological testing, Quality control, Analytical method, Bacteriological investigation, Listeria, Hygiene, East Germany

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 91-0368937

    Code Inist : 002A35B04. Création : 199406.