logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Application of biotechnology in the product development of nutraceuticals in canada.

    Article - En anglais

    Nutraceuticals or functional foods are any food or part of a food that provides medical or health benefits, including prevention and treatment of a disease.

    Fifty percent of the US food market of $503 billion may be attributable, by some estimates, to nutraceutical use if taken in its broadest definition, including dietary supplements, sugar substitutes, fat substitutes, enriched foods, vegetables, low-fat meat, skim milk, and low-calorie diets.

    Both the food and pharmaceutical industries are interested in and aggressively developing this product category.

    In the past decade, enormous progress has been made in genetic engineering and biotechnology.

    An account of how such new biotechnology can affect traditional methods of producing foods and beverages is therefore desirable.

    The purpose of this article is to review some of the strategies and the risks taken by biotechnology companies in the product development of nutraceuticals.

    Mots-clés Pascal : Politique commerciale, Technologie alimentaire, Stratégie recherche, Produit alimentaire, Article synthèse, Aliment santé, Biotechnologie, Canada, Amérique du Nord, Amérique, Développement produit, Régime alimentaire, Industrie alimentaire, Nutrition, Législation

    Mots-clés Pascal anglais : Marketing policy, Food technology, Search strategy, Foodstuff, Review, Health food, Biotechnology, Canada, North America, America, Product development, Diet, Food industry, Nutrition, Legislation

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 99-0519010

    Code Inist : 002A35B16. Création : 18/05/2000.