logo BDSP

Base documentaire


  1. Incidents of food poisoning and food-borne diseases from'new'or'unexpected'causes : can they be prevented ?

    Article - En anglais

    This paper presents a survey of selected incidents of food poisoning and food-borne disease and examines the lessons that can be learned about the extent of the success of food hygiene and quality assurance approaches.

    Mots-clés Pascal : Intoxication alimentaire, Assurance qualité, Analyse des risques et maîtrise des points critiques, Contrôle qualité, Réglementation, Hygiène, Contamination biologique, Innocuité, Risque infectieux, Santé, Homme, Analyse risque, Article synthèse, Appareil digestif pathologie, Produit alimentaire

    Mots-clés Pascal anglais : Food poisoning, Quality assurance, Hazard analysis critical control points, Quality control, Regulation, Hygiene, Biological contamination, Harmlessness, Infectious risk, Health, Human, Risk analysis, Review, Digestive diseases, Foodstuff

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 99-0157782

    Code Inist : 002B30A02A. Création : 16/11/1999.