logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Fulltext. Breakfast and cognition : an integrative summary.

    Article, Communication - En anglais

    Fulltext.

    Breakfast, Cognition, and School Learning. Napa, CA, USA, 1995/08/28.

    In this supplement. the papers presented at the International Symposium on Breakfast and Performance in Napa.

    CA in 1995 are summarized and integrated with data published since that time.

    In particular. the focus is on issues of research design. measurements. mechanisms. potential effect modifiers (eg, age), and relevance for public policy.

    No definitive conclusions can be drawn from the existing data on either the long-and short-term benefits of breakfast on cognition and school learning or the mechanisms that mediate this relation.

    The pooled data suggest that omitting breakfast interferes with cognition and learning. an effect that is more pronounced in nutritionally at-risk children than in well-nourished children.

    At the very least. breakfast consumption improves school attendance and enhances the quality of the students'diets.

    Mots-clés Pascal : Cognition, Régime alimentaire, Nutrition, Etat nutritionnel, Consommation alimentaire, Alimentation, Homme, Petit déjeuner

    Mots-clés Pascal anglais : Cognition, Diet, Nutrition, Nutritional status, Food intake, Feeding, Human, Breakfast

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 98-0263064

    Code Inist : 002A16E. Création : 11/09/1998.