logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Fulltext. Epidemic obesity in the united states : Are fast foods and television viewing contributing ?

    Article - En anglais

    Fulltext.

    Objectives

    This study examined the association between TV viewing, fast food eating, and body mass index.

    Methods

    Associations between hours of TV viewing, frequency of eating at fast food restaurants, body mass index, and behaviors were assessed cross sectionally and longitudinally over 1 year in 1059 men and women.

    Results

    Fast food meals and TV viewing hours were positively associated with energy intake and body mass index in women but not in men.

    TV viewing predicted weight gain in high-income women.

    Conclusions

    Secular increases in fast food availability and access to televised entertainment may contribute to increasing obesity rates in the United States.

    Mots-clés Pascal : Obésité, Télévision, Restauration rapide, Régime alimentaire, Comportement alimentaire, Indice masse corporelle, Epidémiologie, Facteur risque, Homme, Etats Unis, Amérique du Nord, Amérique, Etat nutritionnel, Trouble nutrition, Alimentation

    Mots-clés Pascal anglais : Obesity, Television, Fast food, Diet, Feeding behavior, Body mass index, Epidemiology, Risk factor, Human, United States, North America, America, Nutritional status, Nutrition disorder, Feeding

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 98-0148794

    Code Inist : 002B30A02A. Création : 21/07/1998.