logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Keystone National Policy Dialogue on Food, Nutrition and Health : Executive summary.

    Article - En anglais

    The Dialogue's Final Report contains consensus recommendations regarding health claims on food labels and other means of communicating nutrition information to consumers.

    The recommendations were developed and endorsed by approximately 60 individuals from food companies, consumer advocacy groups, health promotion organizations, academia, and federal and state government agencies.

    The final report explains and provides recommendations for improving implementation of the Nutrition Labeling Education Act (NLEA), which among other provisions, includes a process for review and authorization of health claims for use on food labels.

    Dialogue participants established three goals for the Keystone National Policy Dialogue on Food, Nutrition and Health, with the overall intent of benefiting public health.

    The goals were to identify and propose recommendations for public policy that, in the context of a healthful diet : promote the consumption of currently available foods that advance health, promote the development of foods that advance health, and better enable consumers to make informed choices. (...)

    Mots-clés Pascal : Nutrition, Information, Produit alimentaire, Législation, Etiquetage, Etats Unis, Amérique du Nord, Amérique, Texte législatif, Recommandation, Comportement consommateur, Nutrition Labeling Education Act

    Mots-clés Pascal anglais : Nutrition, Information, Foodstuff, Legislation, Labelling, United States, North America, America, Legislative act, Recommendation, Consumer behavior

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 98-0092223

    Code Inist : 002A35A01. Création : 14/05/1998.