logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Fulltext. A pricing strategy to promote low-fat snack choices through vending machines.

    Article - En anglais

    Fulltext.

    Objectives

    This study examined the role of price on purchases of low-fat snacks from vending machines.

    Methods

    Sales of low-fat and regular snacks were monitored in nine vending machines during a 4-week baseline, a 3-week intervention in which prices of low-fat snacks were reduced 50%, and 3 weeks postintervention.

    Results

    The proportion of low-fat snacks purchased was 25.7%, 45.8%, and 22.8% in the three periods, respectively.

    Total snack purchases did not vary by period.

    Conclusions

    Reducing relative prices may be effective in promoting lower-fat food choices in the population.

    Vending machines may be a feasible method for implementing such nutrition interventions.

    Mots-clés Pascal : Produit allégé lipide, Régime alimentaire, Consommation alimentaire, Prix, Politique sanitaire, Stratégie, Evaluation performance, Homme, Etats Unis, Amérique du Nord, Amérique, Etude comparative, Alimentation

    Mots-clés Pascal anglais : Low fat product, Diet, Food intake, Price, Health policy, Strategy, Performance evaluation, Human, United States, North America, America, Comparative study, Feeding

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 97-0364112

    Code Inist : 002B30A03A. Création : 12/09/1997.