logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Cholera : Foodborne transmisson and its prevention.

    Article - En anglais

    The last several years have witnessed a tremendous increase in reported cholera cases across the globe.

    The explosive arrival of the seventh cholera pandemic in Latin America in 1991, dramatic epidemics of cholera on the Indian subcontinent and in Southeast Asia due to the newly recognized Vibrio cholerae 0139 strain, and the often deadly presence of cholera among populations affected by political and social upheaval in Africa and Eastern Europe are evidence that many countries have failed to adopt effective measures for cholera prevention and control.

    Foodborne transmission of cholera has been well documented by epidemiologic investigations in nearly every continent, and its interruption is a critical component to any integrated programme for cholera prevention and control.

    We emphasize clear and effective guidelines for the prevention of foodborne cholera transmission that are drawn from a comprehensive review of relevant epidemiologic and laboratory data.

    Mots-clés Pascal : Choléra, Bactériose, Infection, Intoxication alimentaire, Aliment, Contamination biologique, Prévention, International, Vibrio cholerae, Vibrionaceae, Bactérie, Epidémiologie, Commerce international, Sécurité alimentaire, Article synthèse, Appareil digestif pathologie

    Mots-clés Pascal anglais : Cholera, Bacteriosis, Infection, Food poisoning, Food, Biological contamination, Prevention, International, Vibrio cholerae, Vibrionaceae, Bacteria, Epidemiology, International trade, Food safety, Review, Digestive diseases

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 96-0487381

    Code Inist : 002B05B02L4. Création : 10/04/1997.