logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Diet and overall survival in elderly people.

    Article - En anglais

    Objective

    To assess the influence of a specific dietary pattern on overall survival.

    Design-Cohort study

    Setting-Three rural Greek villages, the data from which were collected as part of an international cross cultural study of food habits in later life.

    Subject-182 elderly residents of the three villages.

    Main outcome measure-Overall mortality

    Results

    Diet was assessed with a validated extensive semiquantitative questionnaire on food intake.

    A one unit increase in diet score, devised a priori on the basis of eight component characteristics of the traditional common diet in the Mediterranean region, was associated with a significant 17% reduction in overall mortality (95% confidence interval 1% to 31%). Conclusion-A diet meeting currently understood health criteria does predict survival among people.

    Mots-clés Pascal : Epidémiologie, Survie, Vieillard, Diététique, Corrélation, Mortalité, Incidence, Homme

    Mots-clés Pascal anglais : Epidemiology, Survival, Elderly, Dietetics, Correlation, Mortality, Incidence, Human

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 96-0042056

    Code Inist : 002B30A01A2. Création : 01/03/1996.