logo BDSP

Base documentaire


Votre avis nous intéresse

Le réseau BDSP met en oeuvre un projet d'innovation et d'amélioration de ses services, dans le souci constant de proposer des contenus de qualité adaptés aux besoins des utilisateurs.

Identifier de nouvelles sources de financements est la condition nécessaire pour assurer la poursuite et la pérennité de cet outil unique qu'est la BDSP, tout en le faisant évoluer.

Pour définir un nouveau modèle économique, nous avons besoin de votre avis : merci de répondre à notre enquête (temps estimé : 5 minutes).

Participer maintenant
Participer plus tard J'ai déjà participé

  1. Tracking of serum lipids and dietary energy, fat and calcium intake from 1 to 15 years.

    Article - En anglais

    We describe the results of tracking serum lipids, and dietary intake of energy, fat and calcium in a cohort of 106 children in the Adelaide Nutrition Study who were followed to 15 years of age together with an additional 123 children recruited from 11 years of age.

    Measures of energy, fat and calcium intakes were obtained from analyses of 4-day weighed records.

    The pattern and level of tracking were similar for males and females.

    The tracking coefficient for total cholesterol was 0.28-0.49 between 1 and 15 years of age, 0.3-0.64 between 2-8 and 15 years of age, 0.48-0.64 between 8-11 and 15 years of age, 0.71-0.78 between 11-13 and 15 years of age and 0.71-0.78 between 13 and 15 years of age.

    The pattern was similar for low density lipoprotein cholesterol, but lower for high density lipoprotein cholesterol.

    For mean daily energy, fat and calcium intake, tracking coefficients were low below 4 years of age, but from then on were 0.46-0.64 for energy intake, 0.38-0.51 for fat (g) and 0.51-0.62 for calcium (mg).

    Mots-clés Pascal : Australie, Epidémiologie, Enfant, Adolescent, Nourrisson, Surveillance, Cholestérol, Lipide, Consommation alimentaire, Nutrition, Evolution, Océanie, Homme

    Mots-clés Pascal anglais : Australia, Epidemiology, Child, Adolescent, Infant, Surveillance, Cholesterol, Lipids, Food intake, Nutrition, Evolution, Oceania, Human

    Logo du centre Notice produite par :
    Inist-CNRS - Institut de l'Information Scientifique et Technique

    Cote : 95-0542106

    Code Inist : 002B30A01A2. Création : 01/03/1996.